- SIK SORULAN SORULAR
LAZER EPİLASYON KESİN SONUÇ MU?
Lazer epilasyon da ortalama olarak elde edilecek sonuç bayanlarda %75 %85 arası değişirken bu oran erkeklerde %60 ile %70 arasında değişmektedir. Genelde 6 ile 10 seans arasında elde edilen sonuçlar düzenli koruma seansları uygulanarak kontrol altına alınmalıdır. En hızlı sonuç veren bölge kolaltı olurken en geç sonuç veren bölge yüz kısmıdır.
Yüz de seansların uzamasının bir nedeni de yapılan yanlış uygulamalardır aslında. Mesela kesinlikle ALEX lazer kullanılmamalı çünkü 755 nm ile daha yüzeyde kalan lazer ışınları aynı zamanda ince tüylerde de tetikleme yapmaktadır.
LAZER EPİLASYON ZARARLARI NELERDİR?
Lazer epilasyonun zararı radyasyon yayıyor olmasıdır.Bu yüzden hamilelerde kemoterapi hastalarında ve doktor izni olmayan diğer tüm hastalılarda uygulanması doğru değildir. Peki budurum kansere neden olur mu ? Bununla ilgi kanıtlanmış hiç bir sonuç yoktur. Çünkü kullanılan cep telefonlarında daha fazla radyasyon riski vardır. Bir diğer risk ise yanık olma olasılığıdır. Buda yine kullanılan cihaz uyulayıcı ve ten rengine göre değişebilmektedir.
ALEXANDIRATE cihazlarının koyu tenlerde uyulanmaması gerektiği için yanık riski yüksektir. Tüm cilt tipleri için en uyun sistem ise IPL ve DİODE lazerdir.
LAZER EPİLASYON TERLEME YAPAR MI?
Evet bazen terleme yapabilir. Kıl köklerinin olduğu yerlerde gözeneklerin açılması terlemeyi arttırabilir. Fakat bu durum kalıcı değildir. Bir iki seans sonrasında cilt normale dönecektir.
SEANSLAR KAÇ DAKİKA SÜRMEKTEDİR?
Bununla ilgili de çeşitli söylemler mümkün olsa da tamamen cihazın özellikleriyle ilgilidir. Genel olarak kolatı 5 dk bıyık çene gibi dar alanlar 2 3 dk Bacak sırt göğüs gibi bölgeler 35 45 dk arasında değişmektedir. İşlem uzun sürdü iyi yapıldı yada kısa sürdü kötü oldu diye bir durum yok aslında. Dökülmeler doğrultusunda sonucu görüyor iseniz uzun yada kısa sürmesi önemli değildir.
JİLET KULLANMAK DOĞRU MU?
Merkezimiz de jilet kullanmadığımız gibi kullanılmasını da kesinlikle tavsiye etmiyoruz özellikle yüz bölgesinde. Jilet kullanmak kıl köklerinin yeniden sertleşmesine sebep olduğu gibi diğer ince tüylerinde tetiklenmesine sebep olmaktadır. Ayrıca tüyler uzun iken işlem yapılması da yanan kılın deriye yapışmasıyla hastanın canını yakacağı ve iz bırakacağı için doğru değildir. Tüylerin deri yüzeyinde yarım cm görünecek şekilde olması yeterlidir işlem yapmak için.